top of page

Manisa 380kWp - Çatı Projesi

Güneş enerjisi, güneş enerjisinin kullanılmasıdır. Yenilenebilir ve verimli bir enerji kaynağıdır. Güneş bize bol ve temiz enerji sağlar. Güneş ışınları, kolay ve erişilebilir bir güneş enerjisi kaynağıdır. Güneş enerjisi kullanmanın temel avantajı, çevre dostu olması, sera gazı emisyonlarını azaltması, yakıt tasarrufu sağlaması ve ısı ve elektrik üretiminde kullanılabilmesidir. Bu nedenle birçok ülke elektrik enerjisi üretmek için güneş enerjisi santralleri geliştiriyor.


Resimde gördüğünüz Soğuk Hava Tesisi kendi elektriğini üretmeye ve tamamen elektrik giderini karşılamaya başladı.





Güneş enerjisi santrali, güneş tarafından üretilen enerjiyi elektrik üretmek için kullanan bir sistemdir. Güneş enerjisi santrali veya güneş paneli fabrikası olarak da anılır. Bir güneş enerjisi santralinin çalışması, üretim anında güneşin gökyüzündeki konumuna bağlıdır. Güneş ışınları güneş enerjili panellere çarptığı anda elektrik üretirler. Bu, fotovoltaik veya fotoelektrik etki olarak bilinir. Gündüz saatlerinde bu elektrik evlerimize veya ofislerimize güç sağlamak için kullanılır. Ancak gece saatlerinde güneş panelleri tarafından üretilen elektrik pillerde depolanıyor veya termal enerji taşıyıcıları kullanılarak ısıya dönüştürülüyor.



Bir Güneş Enerjisi santrali, güneş ışığının fotoelektrik kullanarak fotovoltaik kullanarak doğru akım elektriğine dönüştürülmesiyle birincil elektrik üretir hücreler; bu hücreler doğrudan güneş ışığına maruz bırakıldıklarında verimlidirler, ancak gölgeye veya çok soğuk ortamlara yerleştirildiklerinde verimli olmazlar.


Comentarios


bottom of page